Hotelboerderij Akkerlust - Logo
Hotelboerderij Akkerlust - Uniek in Nederland
Ervaar een boerderij in werking, een onvergetelijke belevenis... !

Activiteiten algemeen

De volgende activiteiten kunnen wij ook organiseren:

  • Groepsrondritten met Paard en Wagen
  • Rondrit met paard & wagen
  • Vissen
  • Spetteren aan de slootkant (3 daags arrangement)

Een 3-daags logeerarrangement op Hotelboerderij Akkerlust (Groene Hart Logie) in Stompwijk, dichtbij het strand, middenin de natuur, vlak bij de grote steden Den Haag, Zoetermeer, Leiden. Er is van alles te zien en te beleven voor de kinderen.

Dag 1.
Aankomst vrijdagmiddag v.a. 15.00 uur. Eerst even op Uw kamer een welkomst-kopje koffie tot U nemen, met iets lekkers van de boerderij erbij. Dan laarzen aan, en met de kids de boerderij op. Lekker in alle stallen kijken bij de pasgeboren lammetjes, kalfjes, en de `grote`koe-beesten. Als je durft mag onder begeleiding van een ouder ook nog onze Shetland pony Bonny, geborsteld worden, en dan misschien zelfs een rondje op haar rug over de boerderij wandelen! Tijdens voeder-tijd kan er dan nog geholpen worden om een `pap`-lam de fles te geven. Heb je daarna nog zin, dan kan je lekker met de skelter of mini-tractor over het erf rijden.`s Avonds lekker onder de wol op de verbouwde hooizolder, om ontspannen weg te dromen met de schaapjes nog in het hoofdje. 

Dag 2.
We starten de dag met een stevig boerenontbijt, waar meteen een lunchpakketje van gemaakt kan worden. Verder gaan we lekker fietsen, en een kijkje nemen bij boerderij Het Geertje ( 6 k.m. ) waar ze ook nog varkens en geitjes hebben. Hier nemen we een consumptie, en fietsen verder, over een `kerkepad` naar ons prachtige Belvedere gebied `De Weipoort ` waar een heuse kaasboulevard is ! Hier kan Boeren-Leidse, Boeren-Goudse evt. met div. kruiden, en zelfs kaas in de vorm van een hartje ( groene hart kaasje ) gekocht worden. V.a. 1 April kunt U hier ook terecht bij onze boerin die zelf heerlijk boerenschepijs maakt, en verkoopt vanuit haar ijssalonnetje, welke op de boerderij gelegen is. Aan het eind van de middag ( 16.30 u. ) weer terug naar Boerderij Akkerlust, om nu ook even bij het melken van de koeien te kijken . Er worden hier 22 koeien tegelijk gemolken !! Natuurlijk gaan we weer lammetjes voeren, pony borstelen, & skelter of mini-tractor rijden. `s Avonds duiken we weer moe maar voldaan onder de wol op Akkerlust, om weer fit wakker te worden en van onze laatste dag te gaan genieten.

Dag 3.
Dag 3 begint uiteraard weer met een stevig boerenontbijt, waar U meteen een lunchpakketje van maakt voor de middag. De kinderen kunnen nog even op de boerderij rondkijken, U drinkt een laatste bakje koffie op Akkerlust en vervolgens kunnen we ons weekend afsluiten met een rit met paard en wagen ( is er optioneel bij te boeken ) door ons prachtige recreatie-gebied 'De Vlietlanden'.

Arrangement, inclusief- 2 x overnachtingen en ontbijt in Hotelboerderij Akkerlust- 1 dag fietsverhuur en voor ieder een consumpties bij Geitenboerderij ‘t Geertje

Extra opties: Vooraf te reserveren bij uw gastvrouw- ritje met paard en wagen door de omgeving

De luxe kamers zijn voorzien van douche, toilet, wastafel, koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker en gratis gebruik magnetron en WIFI.

Prijzen 4 personen (2 volw. en 2 kinderen) € 390,-

  • Vrijgezellenfeest Vrijgezellenparty
  • Fietsverhuur (alle fietsen hebben 3-versnellingen)
  • meer activiteiten in de buurt van de boerderij kunt u bekijken in het onderdeel omgeving